Klik - her eller under teksten for at komme videre!
Ang.
hjemmesider

Når man skal oprette en hjemmeside med henblik på offentliggørelse via Internet, starter man med et erhverve sig et domæne. I mit eget tilfælde registrerede jeg domænenavnet "fynsgade.dk".
Registreringen skete gennem Internetudbyderen http://www.pil.dk, der sørgede for forbindelsen til http://www.dk-hostmaster.dk. Se evt. et domænenavn.
DK-Hostmaster har eneret til at administrere alle danske domæner.
NB Registrering hos DK-Hostmaster kan ikke foretages af privatpersoner.


Ved oprettelse af et domænenavn skal man oplyse et ansvarligt personnavn, en mail-adresse og et telefonnummer. Den ansvarlige sørger for, at den p.t. årlige
licens på 36 kr. (+ moms) bliver indbetalt til http://www.dk-hostmaster.dk. Normalt foregår det ved, at Hostmaster.dk fremsender et giroindbetalingskort til den ansvarlige.

Når Hostmaster.dk har godkendt og registreret domænet, skal dette aktiveres. Det foregår ved, at der til den ansvarlige registrant via postvæsenet pr. brev fremsendes en bruger-id og en pinkode. Begge dele skal bruges ved den nævnte aktivering af domænet. Læs evt. mere her: https://www.dk-hostmaster.dk/index.php?id=6

Når man har fået sin hjemmeside til at fungere tilfredsstillende på sin egen computer, skal Internetudbyderens webserver kontaktes. I mit tilfælde skulle jeg altså kontakte http://www.pil.dk, hvis webserver rummer alle de filer, jeg ønsker offentliggjort.

For at få denne kontakt bruger jeg et såkaldt FTP-program. Det kan i nogle tilfælde hentes gratis på Internettet. For at kontakten mellem din computer og webserveren kan etableres, bruges et ftp username og et ftp password. Begge dele har jeg fået tilsendt fra http://www.pil.dk/, der jo som Internetudbyder er vært for min hjemmeside.

En internetudbyder kaldes ofte også et hostingfirma, og da man jo i det daglige gør brug af dette firmas server, der arbejder døgnet rundt, skal der selvfølgelig betales for denne service.  Denne pris er afhængig af, hvor meget hjemmesiden fylder, og hvilke faciliteter/ programmer, hostingfirmaet stiller til rådighed.

Et af markedets billigste hostingfirmaer p.t. er one.com: http://www.one.com/da/?gclid=CP2Y0PSV17wCFeHOcgodhnIAVQ

Se i øvrigt en række praktiske anvisninger her.