Klik - her eller under teksten for at komme videre!
Blommeopskrifter

Blommer med mandellåg Andebryst med blomme Blommekage Blommetrifli Kirstens Blommedessert

Blommer med mandellåg

1 kg modne blommer
4 spsk sukker

mandellåg:

100 g mandler
2 æg
1 æggeblomme
100 g margarine (mælk og soyafri)
150 g sukker

Skær blommerne igennem, og fjern stenen. Kom blommerne i et smurt ovnfast fad, og drys de 4 spsk sukker over.
Finhak eller mal mandlerne. Smelt margarinen og rør det sammen med sukkeret. Rør æggeblommerne i og tilsæt mandlerne.Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Fordel mandeldejen over blommerne og sæt fadet i ovnen ved 160 o i 1 time. Serveres lun.


Tilbage til oversigt

Andebryst med blomme
Til to personer:
1 berber andebryst
salt, friskkværnet peber
friske rosmarinkviste
lidt balsamicoeddike
6 flækkede udstenede blommer
Sprøde hvidløgs-kartofler:
2 store bagekartofler
olivenolie
krydderurtemiks

Rids andebrystet let på skindsiden, gnid det med salt og peber og steg det først på skindsiden i ca. 8 minutter med lidt friske kviste rosmarin. Vend og steg andebrystet 7 - 8 minutter på den anden side, stænk lidt balsamico over, tag det op og lad det trække.
Hæld lidt af andefedtet af panden og rist derefter blommerne let på panden, stænk dem med balsamico og læg dem ved kødet.
Skrub og skær kartoflerne i tykke stænger, vend dem let i olivenolie og drys salt og urtekrydderi på. Bred kartoflerne ud på en plade med bagepapir og bag dem sprøde ved 225 grader i 20 minutter og servér dem til kødet sammen med blommerne.

 


Tilbage til oversigt

Blommekage

6 personer

200 g smør

200 g sukker

2 æg

2 spsk hvedemel

2 spsk rasp

130 g marcipan

130 g groftskårne mandler

500 g blommer

Smør og sukker røres godt. Æggene tilsættes et ad gangen. Mel, rasp, revet marcipan og mandelstykker vendes i. Dejen hældes i en smurt tærteform. Blommerne halveres og udstenes og lægges ned i dejen med den buede side op. Bages ved 190C i ca. 25 min.

Serveres lun med creme fraiche.


Tilbage til oversigt

Blommetrifli

4 portioner

4-5 store makroner

4 spsk sherry eller madeira

200 g henkogte blommer

2 spsk sukker

2 æg

2 spsk Maizena

4 dl mælk

½ stang vanille

1-2 dl piske fløde

Knus makronerne groft, læg dem i en eller flere glasskåle og hæld vinen på. Flæk blommerne og læg dem på makronerne. Pisk æg og sukker godt sammen og tilsæt Maizena. Flæk vanillen. Varm mælk og vanille til kogepunktet, pisk lidt af mælken over i æggene og hæld så det hele tilbage i gryden. Bring cremen i kog, pisk den godt og lad den koge et par minutter. Afkøl cremen, men pisk stadig i den af og til. Skrab vanillekornene ud i cremen. Vend evt lidt flødeskum i den kolde creme. Hæld cremen over frugten, pynt med flødeskum og server.

PS! Andre henkogte eller syltede frugter kan bruges. Desserten kan gøres klar nogle timer i forvejen og opbevares køligt.

Kilde: Meyers Køkken

Tilbage til oversigt

Kirstens Blommedessert

1 glas (700 g) blommer eller friske blommer
4 tsk maizenamel

Dej:
4 æg
1 dl sukker
50 g hasselnødder
4 spsk makronrasp eller 8 makroner
2-2 1/2 dl piskefløde

Blommerne (uden sten) + 2 dl saft hældes i et ovenfast fad. Maizenamel sigtes og drysses over blommerne. Fadet sættes i ovnen i 15 min. ved 225° C, når der bruges friske blommer skal fadet sættes i ovnen i 20 min ved 175° C. Æggeblommerne fra de 4 æg røres ud i 1 dl sukker, hasselnøderne hakkes og blandes i sammen med makronraspen. Heri vendes æggehvide fra de 4 æg, som er pisket stiv. Denne masse lægges over blommerne i fadet, og det hele sættes tilbage i ovnen i 30 min. ved 175° C.

Desserten serveres lun med kold flødeskum.

Tilbage til oversigt

back.gif (1696 bytes)      home.jpg (1949 bytes)