På rundtur i Mexico, 11. november 2002  

Det tager 8-10 år for Agave planten at modne og blive anvendelig til fremstilling af tequila. Når den er høstet fjernes dens piggeagtige blade. Kernen (kaldet piña på grund af den store lighed med en ananas) på mellem 20-80 kg hakkes i store stykker og dampkoges i ca. syv timer. Efter afkøling vaskes piñaen og skæres i små strimler, som presses for at udtrække saften.
Klik på billedet, og se det bedre.

Denne saft tilsættes sukker og gær, inden blandingen gæres i store tanke i to-tre dage. Den gærede væske destilleres to gange i disse stålapparater. Destillatet lagres i kortere eller længere tid og man inddeler tequila i 4 typer afhængigt af lagringsprocessen. Se opskrifter med tequila her.
Klik på billedet, og se det bedre.

Midt på dagen kørte vi knap 400 km ned mod kysten. Vejanlæggene var gennemgående fine. Ved et betalingsanlæg, hvor vi spiste lidt frokost kunne vi tydeligt mærke, at vi nu nærmede os et meget varmere område.
Klik på billedet, og se det bedre.

Endemålet for dagens lange busrejse var badebyen Puerta Vallarta. Her blev vi indkvarteret i en ret stor 2-vær. lejlighed med en dejlig altan. Nu kunne vi endelig sætte os ned og bl.a. smage på den tequila vi havde købt direkte hos producenten tidligere på dagen.
Klik på billedet, og se det bedre.