Klik - her eller under teksten for at komme videre!
Et par frugttærter.
NB! I mangel på solbærs havelse, kan man udmærket bruge andre frugter, ja selv nedfaldsæbler.

 Solbærtærte:

Dej:

 

 

75

 g.

smør

3

 

æg

2

 dl.

sukker

 dl.

hvedemel

1½-2

 dl.

friske eller frosne solbær

Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt. Rør æg, sukker, hvedemel og det smeltede fedtstof sammen. OBS! Pisk ikke. Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt raspdrysset form ca 22 cm i diameter. Fordel solbærrene henover. Frosne bær behøver ikke optøes. Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 200 grader 25-30 min. I varmluftsovn ved 175 grader ca 30 min. Lad den køle noget af inden den løsnes af formen. Opbevar kagen køligt. Den er fryseegnet og kan serveres sammen med Creme fraiche.
Herunder ses det foreløbige resultat af 10 min. bærplukning i sommeren 2006:

 Stikkelsbærtærte:
500 g stikkelsbær
1 dl vand
2 dl sukker
1/2 tsk stødt ingefær

125 g smør
125 g sukker
1 æg
100 g mandelflager
125 g mel

1) Skyl og nip stikkelsbærrene.
2) Kog en lage af vand og sukker.
3) Kom ingefær og bær i, kog det ca. 6 min.
4) Tag bærrene op med en hulske og læg dem i en tærteform.
5) Kog lagen ind i sirupsagtig konsistens.
6) Hæld den over bærrene.
7) Rør smør og sukker sammen, rør ægget i.
8) Derefter mel og mandelflager.
9) Bred dejen over bærrene og ind i ovnen.
10) Bages ved 200° i ca. 25 min. Til overfladen er sprød og gylden.
11) Spises med iskoldt flødeskum.

Herunder ses tærten før og efter de 25 min. i ovnen.

back.gif (1696 bytes)      home.jpg (1949 bytes)