Klik her  eller under teksten for at komme videre!
Rejseprogram for Burma - de gyldne pagoders land
Rejseleder: Kirsten Gynther Holm på turen 9. til 25. jan. 2004.

Klik på billedet og læs om rejselederen og rejsebureauet.

1. Dag
Fly fra København med Thai Air.



2. Dag
Ankomst til Bangkok og videre med fly til Yangon (Rangoon) i Burma. Indkvartering på centralt beliggende hotel, nemlig Thamada Hotel. Se evt. et kort over byen. Se dagbog.
Om eftermiddagen tager vi til den kæmpemæssige forgyldte Shwedagon Pagode.

3. Dag
Byrundtur i Yangon. Vi ser den mere end 2000 år gamle Sula Pagode samt National Museet. Der bliver også tid til et besøg på markedet, hvor der er gode muligheder for indkøb af kunsthåndværk.
Om aftenen tager vi med fly til Mandalay. Indkvartering på dejligt hotel nær slottet. Vi har 4 overnatninger i Mandalay. Et meget detaljeret kort over byen her. Se dagbog.

4. Dag
Vi besøger nogle af de berømte pagoder. Den mest kendte er Mahamuni Pagoden.
Der bliver også tid til at besøge nogle af de mange kunsthåndværkere, som byen er kendt for og som er koncentreret i ”artisans guild” i den sydlige bydel. Her har vi mulighed for at se, hvordan der arbejdes med bladguld, hvordan der fremstilles papir af bambus og hvordan der arbejdes i marmor, bronze, jade, teaktræ og sandeltræ.
Vi kører lidt udenfor byen til Amarapura Klostret, som er en hel lille klosterby. Her kan vi ugenert vandre rundt og iagttage klosterlivet.
Vest for byen skal vi se verdens længste teaktræsbro (1.2 km), der går over søen Tangthaman. Amarapura er kendt for at være landets største center for silkevævning. Næsten hvert hus i byen har en væv eller to, og man kan høre den hektiske klapren af de mange væve, når man bevæger sig rundt i byen.
Sidst på eftermiddagen bestiger vi Mandalay Hill for at se solnedgang over byen og floden. Om aftenen vil vi gå i marionetteater. Traditionen med marionetter går helt tilbage til det 11. årh.

5. Dag
Vi står tidligt op og besøger teaktræshavnen, hvor vandbøfler bruges som arbejdsdyr og hvor der i det hele taget er en vældig aktivitet. Vi går om bord i en båd, der skal sejle os til Mingun, en tur på godt en time. I Mingun skal vi se den kæmpestore men ufuldendte pagode samt den berømte messingklokke (vægt 90 tons!), der blev fremstillet til pagoden. Se evt. billeder.
Tilbage i Mandalay spiser vi frokost på en lokal restaurant (inkl.) hvorefter vi tager på et værksted, hvor der fremstilles de berømte marionetdukker, som er så populære overalt i landet. Også fornemme broderier og applikationsarbejder fremstilles her.

Om eftermiddagen tager vi ud i omegnen af Mandalay, hvor vi sejles over floden til den tidligere kongeby Ava med dens meget smukke arkitektur. Turen rundt i Ava forgår i hestevogne og ad ujævne veje.
Vi skal bl.a. se et interessant gammelt teaktræskloster. Der bliver også tid til en vandretur gennem nogle af landsbyerne.
Ava ligger på en halvø ved sammenløbet af to floder. Overfor Ava på den anden side af floden ligger Sagaing, der stadig er et af de store religiøse centre i landet. Her er en overvældende mængde stupaer og klostre. Ca. 5000 munke og nonner har til huse her.
Sidst på dagen køres tilbage til Mandalay.

6. Dag
Fridag i Mandalay

7. Dag
Vi tager tidligt af sted med båd til Bagan (Pagan), hvortil vi ankommer sidst på eftermiddagen.
Det er en meget malerisk sejltur, hvor vi har mulighed for at følge markarbejdet langs flodbredderne. Her foregår livet på en måde, som ikke har ændret sig meget siden Rudyard Kipling beskrev det for ca. 100 år siden: Vandbøfler pløjer markerne eller slæber træ op fra floden, kvinder vasker tøj i floden, tømmer af teaktræ kommer flydende nordfra, håndværkere sidder ved bredden og forarbejder bambus.
Indkvartering 3 nætter i Bagan på dejligt bungalowhotel beliggende ned til floden. Et detaljeret kort over bydelene kan findes her. En artikel i Berlingske Tidende om Bagan kan læses her. Se dagbog.

8. Dag
Bagan er det største tempelområde i Sydøstasien med mere end 2000 pagoder. Pagoderne er naturskønt beliggende i landlig idyl ved bredden af Ayeyarwady floden.
Der er en helt speciel stemning her mellem de okkerfarvede templer og pagoder.
Bagan er på Unescos liste over verdens kulturarv.
Om morgenen vil vi tage ind til markedet, som i Bagan har en hel speciel atmosfære.
I mange af de små boder sælges kunsthåndværk af høj kvalitet og til rimelige priser. Men der skal tinges om prisen…
Efter besøget her er dagen helliget de smukkeste og mest interessante pagoder og templer. Her skal blot nævnes Schwezigon Pagoden, Kubyankgyi Templet, Hitilominio Temple, Ananda Temple og Ananda Monastery. Se evt. billeder her.
Frokosten (inkl.) nydes i en af de små lokale resturanter.
Sidst på dagen tager vi til et lakvareværksted, hvor vi vil få demonstreret hele den komplicerede og tidskrævende proces, der ligger forud for de smukke lakarbejder, der ses overalt i Burma.
Inden solnedgang, vil vi kravle op på et af templerne for at nyde oplevelsen herfra.
Om aftenen spiser vi en typisk burmesisk middag på en restaurant, hvor der også vises dukketeater.

9. Dag
Vi besøger Manuha Temple og Seinnyet Nyima Pagode, og derefter går vi en tur gennem en landsby.
Vi aflægger besøg på skolen, før vi tager tilbage til hotellet til frokost.
Eftermiddagen er fri. Man kan køre rundt i området i hestevogn eller der kan lejes cykler. For de der har lyst til at se flere smukke templer, bliver der arrangeret tur til Nanpaya Temple, Nagayon Temple og Dhammayangyi Temple.

10. Dag
Kørsel gennem smukke landskaber til bjergbyen Kalaw, hvor vi har to overnatninger.

11. Dag
Dagen er afsat til vandreture og besøg i forskellige bjerglandsbyer i det flotte område.
Gruppen deles i to. Det ene hold vandrer med lokal guide til stammelandsbyer. Det er især Pa-O stammen der er repræsenteret i omegnen af Kalaw. Folk fra denne stamme kendes på deres indigofarvede dragter og spraglede hovedbeklædning.
Det andet hold tager på sightseeing i bus.

12. Dag
Denne dag byder på en enestående smuk køretur gennem højlandet til Pindaya.
Her skal vi se den store hellige drypstenshule, der huser omkring 8000 buddhastatuer i alle størrelser. Se evt. billeder.
Efter besøget vil vi give os god tid i den nærliggende landsby, der er kendt for kunsthåndværk. Vi skal bl.a. se hvordan der fremstilles håndlavet papir af en bestemt træsort. Også fremstilling af parasoller og bambushatte får vi at se.
Hvis der er marked i en af de landsbyer, vi kører igennem, vil vi gøre holdt, da vi her har mulighed for at se flere forskellige stammefolk i deres karakteristiske klædedragter. Folk fra Palaung-stammen kommer ofte på disse markeder. Kvinder fra denne stamme kendes på, at de går klædt i røde skørter over et bambusskelet, blå jakker og gyldne hovedbeklædninger. Se evt. billeder.


Sidst på dagen køres til Inle Søen, hvor vi har 3 overnatninger. Hotellet er bygget som pælehytter i søen. Det tager omkring 45 min. at sejle dertil. Se et detaljeret kort over søen her. En artikel i Berlingske Tidende om Inle søen kan læses her.

13. Dag
Sejltur på Inle Søen, der er 22 km lang og 11 km bred. En stor del af søen er dækket af vandhyacinter, hvilket får den til at ligne en magisk have. Se evt. billederne her.
På øerne og langs bredderne bor der omkring 80.000 medlemmer af Intha-folket, efterkommere af flygtninge fra borgerkrigen mellem burmesere og siamesere. De bor i pælehytter og dyrker blomster, grønsager og frugt på små øer, der flyder på søen.

14. Dag
Igen en afslappende dag med sejlads på søen.
Vi går i land og ser en smuk pagode og et marked. Vi besøger også et værksted, hvor der væves silke efter ældgamle traditioner. De er her berømte for deres smukke ikat-vævninger.
Området er kendt for fremstilling af cigarer, og vi besøger et cigarrulleri.
Frokosten (inkl.) nydes på en restaurant bygget på pæle i søen.
Et teaktræskloster, hvor munkene har dresseret deres katte, hører til en af de mere specielle oplevelser ved Inle-søen.

15. Dag
Fly fra Heho til Yangon, hvor resten af dagen er til fri disposition.

16. Dag
Fly til Bangkok og herfra videre med fly til København.

17. Dag
Ankomst til København om morgenen.
 

Kilde:   
 

back.gif (1696 bytes)      home.jpg (1949 bytes)