Klik - her - eller under teksten for at komme videre.
Ang. Coronavirus - Se rederiets forholdsregler, og senere reaktion.
Herunder ses mail fra rejsebureauet pr. 11. marts:
Kære Gæst

Vedr.: Jeres forestående krydstogt fra Dubai til Italien med Costa Diadema – Corona virus.
I fortsættelse af vores skrivelse fra i aftes må vi desværre meddele, at ovenstående tur med planlagt afrejse fra Danmark den 13. marts bliver annulleret. Med udgangspunkt i at de danske myndigheder i går meddelte, at man fraråder indrejse til Italien på ubestemt tid, har vi beklageligvis ikke mulighed for at garantere, at turen kan gennemføres som planlagt.
I får naturligvis det fulde indbetalte beløb refunderet. Vi beder jer blot om skriftligt at bekræfte, at I er indforstået med annullering af rejsen og samtidig oplyse kontonummer på bestiller af rejsen.
Det er vigtigt, at I påfører jeres rejsebevisnummer. Venligst fremsend dette til info@osterlindet.dk

Hej Kjeld

Tak for din mail.

Jeg får vores bogholderi til at udbetale pengene snarest.

Vi er meget kede af, at annullere en rejse så tæt på afrejse, men håber på forståelse af situationen.
Alle håber vi, og tror på, at verden i løbet af de næste par måneder igen bliver normaliseret, og at rejselysten dermed hurtigt vender tilbage.
Som et lille ”plaster på såret” vil vi tilbyde, at I kan få en rabat på kr. 750 per person ved køb af et nyt krydstogt/krydstogtspakke til en pris på minimum kr. 10.000 per person.
Krydstogtet skal være bestilt inden 31. december 2020 og have afrejse inden 1. december 2021.
Ved bestilling er det VIGTIGT, at I oplyser jeres nuværende rejsebevisnummer, så HUSK at gemme dette. Får du ikke allerede vores nyhedsbreve, kan du tilmelde dig på www.osterlindet.dk – her vil du ca. en gang om ugen modtage mails om spændende ture og gode tilbud.
Afslutningsvis vil vi endnu engang meget beklage den ulykkelige situation.
Vi håber på jeres forståelse, ligesom vi vil se frem til at arrangere en ny rejse for jer.
Ved yderligere spørgsmål er I velkomne til at kontakte os per telefon eller mail.

Venlig hilsen Team Øster LindetLærerstandens Brandforsikring skrev tidligere:  Kære Kjeld.

Vi har en del medlemmer, der spørger, hvordan de er dækket, og hvad de skal gøre, hvis der opstår coronavirus i forbindelse med rejse. Det vil vi gerne give svar på.
Vi har derfor samlet den vigtigste information på vores hjemmeside, som vi opdaterer løbende.

Situationen omkring Coronavirus ændrer sig løbende, og vi oplever en del spørgsmål og usikkerhed fra de af vores medlemmer, der har planlagt en rejse. Derfor vil vi gerne hjælpe.Udenrigsministeriets anbefalinger

Her på siden kan du se, hvordan du er dækket i forbindelse med en rejse. Vi anbefaler derudover, at du holder dig opdateret på um.dk, hvor Udenrigsministeriet har aktuelle rejsevejledninger til de enkelte lande.

Sådan er du dækket
Har du har bestilt en rejse – eller planlægger at bestille en rejse - til et område, som Udenrigsministeriet efterfølgende fraråder rejser til, dækker vi afbestillingen. Det kræver dog, at Udenrigsministeriets anbefaling stadig gælder 72 timer før din planlagte afrejse, og at du har tilvalgt afbestillingsdækning på din rejseforsikring (det fremgår af Min Side).:
 • Rejse
  Rejseforsikring Verden  Ja
  Afbestillingsforsikring  Ja
  Sygdom og tilskadekomst  Ja
  Syge- og hjemtransport Ja
  Forsinket bagage Ja
  Ødelagte feriedage Ja

Ved karantæne
Hvis du kommer i karantæne under din rejse, som følge af coronavirus, dækker din rejseforsikring rimelige og nødvendige ekstraudgifter – fx udgifter til kost og logi og ny hjemrejse. Har du brug for hjælp til at arrangere en ny hjemrejse, kan du kontakte LB Group Alarm hele døgnet på +45 70 15 55 00.

Rejser til Kina og Hong Kong
Du bør være særlig opmærksom, hvis du snart skal rejse til Kina eller Hong Kong, hvor Udenrigsministeriet fortsat fraråder alle ikke-nødvendige rejser. 
Hvis denne anbefaling stadig gælder 72 timer før din planlagte afrejse, dækker din afbestillingsforsikring hos os. Det er dog et krav, at rejsen er bestilt før, Udenrigsministeriet begyndte at fraråde indrejse.
 

Hvis du er i udlandet og har akut behov for hjælp, kan du kontakte vores alarmcentral LB Group Alarm hele døgnet på +45 70 15 55 00.

Coronavirus spreder sig ved person til person-smitte. Det vil sige, at en smittet person kan give virusset videre ved direkte dråbespredning fra host eller nys i nærheden af andre. Coronavirus kan smitte i en radius af omkring to meter fra den smittede person. Andre virusser som eksempelvis mæslinger kan smitte i op til 30 meters afstand.
WHO har øget sin vurdering af risikoen for spredning af det nye coronavirus til et meget højt niveau på et globalt plan.
Sundhedsstyrelsen vurderer, at risikoen for større smittespredning i Danmark er lav.

* Dødelighed:
Dødeligheden ser ud til at være på cirka to procent blandt de rapporterede tilfælde. Der er mange usikkerheder ved alene at sammenholde antal døde med antal påviste tilfælde, da patienter for eksempel kan være indlagt flere uger, før de dør.
Meget tyder dog på, at dødeligheden for personer, som er smittet med coronavirus, ligger langt under andre luftvejsvirusser.
Virusset Mers, der første gang blev registreret i Saudi-Arabien i 2012, medførte således en dødelighed på omkring 35 procent.
Kilder: Sundhedsstyrelsen, New York Times, WHO, The New England Journal of Medicine, Statens Serum Institut.

https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/


 

God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre.

COVID-19 er en ny sygdom hos mennesker, der første gang blev påvist i den kinesiske millionby Wuhan i december 2019 på baggrund af en ophobning af tilfælde af svær lungebetændelse. Primo januar 2020 blev det påvist, at sygdomstilfældene skyldtes en virus af coronafamilien, som ikke tidligere var set hos mennesker.
Udbruddet har siden januar 2020 udviklet sig hurtigt, særligt i Kina, og der er set smittekæder samt mere vedvarende lokal smitte i andre lande. Da det er et nyt virus, formodes verdensbefolkningen at være modtagelig for smitte, hvilket øger potentialet for spredning over landegrænser og kontinenter (pandemisk potentiale).

    back.gif (1696 bytes)