Klik - her eller under billedet for at komme videre! 
Stralsund seværdigheder -

Stralsund er en by i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, beliggende ved Østersøkysten. Byen har cirka 59.000 indbyggere (2003). Den var svensk fra den Westfalske fred i 1648, og var i perioden 1720-1814 hjemsted for den svenske guvernør i Pommern. I 1814 blev den afgivet til Danmark, men allerede i 1815 tilfaldt den Preussen.
Stralsund har altid været en betydelig søfartsby, og i mange år en del af Hanseforbundet, og i Danmark kendt for den ydmygende fredsaftale i Stralsund, 24. maj 1370 hvor Valdemar 4. Atterdag måtte give Hansestæderne Skåne i pant og kontrol over sildemarkederne i Skåne i en årrække.I Stralsund er der i dag skibsvæfter, den tyske marinens tekniske skole, bryggeri med mere. Rent geografisk betegnes byen som "porten til Rügen".
Du skal simpelthen lade dig fare vild i Stralsunds gamle bydel. Så får du din helt personlige oplevelse af byen, der er den bedst bevarede af hansestæderne i Mecklenburg. Bydelen er omgivet af vand, der er med til at give den særlige stemning. Alter Markt er midtpunktet for de flotteste historiske bygninger. Det er også deromkring, du finder de fleste seværdigheder. Slap af og nyd omgivelserne fra en af de mange hyggelige caféer, der ofte ligger i en af de atmosfærefyldte gamle bygninger. Et museum, der virkelig er et besøg værd, er den gamle klosterkirke, som rummer Museum für Meereskunde und Fischerei und Aquarium. Der kan du lære om livet i havet. Det er også et sted, som børnene vil sætte pris på.Se mere her: http://www.stralsundtourismus.de/

Prora var et enormt ferieanlæg og badehotel opført af nazisterne Tysklands største ø Rügen. Anlægget blev bygget 1936-1939 som en del af Kraft durch Freude (KdF) -programmet. Otte identiske seks-etagers hotelblokke nåede at blive bygget, men aldrig taget i brug. Anlægget er interessant og kan også ses som en forløber for industrialismens masseturisme.

Prora ligger på den lange bugt mellem Sassnitz- og Binz-regionerne nær Prorer Wiek (Wiek er plattysk for: vig), på den smalle hede, som kaldes Prora, som adskiller Jasmunder Bodden fra Østersøen. Bygningerne strækker sig over 4,5 km og ligger ca. 150 m fra kysten. Kysten har en lang sandstrand, som strækker sig fra Binz til færgehavnen. Stranden var derfor et ideelt sted at etablere et badehotel.


Peenemünde finder man på øen Usedom i det nordøstlige hjørne af Tyskland.
Peenemünde ligger dermed i det tidligere DDR. Under den Kolde Krig blev stedet brugt til militære formål, og det var derfor først efter Murens Fald i 1989, at offentligheden fik adgang til området.
Selve byen Peenemünde er i dag præget af forfaldne bygninger. Der findes dog nogle interessante museer i den lille by, af hvilke hovedattraktionen må siges at være Historisch-Technisches Informationszentrum.
Dette museum ligger i det område, hvor tyskerne eksperimenterede med højteknologisk raketforskning fra slutningen af 1930'erne og frem til slutningen af Anden Verdenskrig. Peenemünde anses således for at være rumforskningens fødested.
Kun indgangsbygningen og det store kraftværk står endnu tilbage fra dengang. I kraftværket er der en stor udstilling, der giver indblik i Hitlertysklands raket-projekter, men også i De Allierede sejrsmagters bestræbelser på at drage fordel af de tyske videnskabsmænds viden og erfaringer.
Peenemünde er først og fremmest kendt som stedet, hvor V1- og V2-raketterne blev afprøvet under ledelse af Wernher von Braun. Flere eksemplarer af disse raketter blev affyret mod især Storbritannien, men det skete aldrig fra Peenemünde. Alligevel blev Peenemünde udsat for voldsomt bombardement fra vest-allierede fly, hvilket dog mest resulterede i ødelæggelser af beboelsesejendomme og tab af menneskeliv blandt tvangsarbejdere.
Historisch-Technisches Informationszentrum byder også på en udendørs udstilling. Bl.a. kan man se en affyringsrampe for samt modeller af von Brauns raketter. Der er desuden opstillet missiler og fly fra Den Kolde Krig.
Derudover ligger der ved havnen et ubådsmuseum. Her kan man se U-461. Det var Sovjetunionens største dieseldrevne ubåd, der medførte atommissiler. Den har tidligere ligget ved Kalvebod Brygge i København.

 

back.gif (1696 bytes)      home.jpg (1949 bytes)