Klik - her - eller under teksten for at komme videre.
Søndag d. 9. april -
Se dagbogsnotater!
Forslag til
søndag morgen og formiddag på egen hånd:


12.00 Fælles frokost på hotellet
13.00 Afgang fra hotel med egen bus
14.00 Besøg på en af Georgiens ældste vingårde Okami Winery. Vi får en rundvisning og smager på deres vin og cognac.
Se evt. denne video: https://www.youtube.com/watch?v=NPXcp6MkRS8

 Se kort over vindistrikter.


17.00 Ankomst til Tbilisi og indkvartering på hotel,
19.00 Fælles middag på restaurant i Tbilisi.
Søndag tager vi tilbage til hovedstaden Tbilisi. På vejen gør vi stop ved en vingård og smager på den gode georgiske vin. Georgisk vin har været kendt og skattet siden oldtiden, bl.a. har Homer omtalt georgisk vin. Georgien har i over 200 år været hovedleverandør af kvalitetsvin til Rusland, men 1921 fik landet ordre fra Moskva på at holde op med at lave vin af god kvalitet. Som Ungarn, Bulgarien og de andre østeuropæiske vinlande skulle Georgien udelukkende lave søde vine i så store mængder som overhovedet muligt. Skidt med kvaliteten, bare der kom en masse alkoholisk vin ud af det. Da Mikhail Gorbatjov i 1985 kom til, ville han bekæmpe Sovjetunionens udbredte alkoholisme og fik nedlagt en masse vinmarker. Arealet i Rusland og Moldova faldt med næsten 60%. Georgien slap med 16%. Da Sovjetunionen blev opløst, kunne Georgien som et frit land gå i gang med at genopdyrke sin vinindustri. Syv år senere, i 1998, var Georgien verdens tredje-flittigste land, når det gjaldt tilplantning af nye vinmarker, og arealet var øget med ca. 27 %.
I 2005 gik 80 % af landets samlede vineksport til Rusland, og hvis eksporten til Ukraine regnes med, nåede man op på 90 %. På det tidspunkt udgjorde vinen næsten en tiendedel i værdi af landets eksport. Men i 2006 ragede Georgien uklar med Rusland. Georgien ville gerne i nærmere kontakt med Vesteuropa og søge optagelse i NATO, og samtidig bringe de to separatist-områder Sydossetien og Abkhasien tilbage som dele af landet, men det blev russerne vrede over. Og hvor kunne de bedst ramme Georgien? På vinen. Russerne forbød importen af vin. De sagde, at de ikke kunne godkende vinenes kvalitet, og forbød salget af dem.
Inden vi ankommer til Tbilisi besøger vi Mtskheta.

Byen er den georgiske kirkes hovedsæde og hjemsted for en række af de meget karakteristiske kirker og klostre, som findes overalt i Georgien. Hvis vi er heldige kommer vi til at høre den særprægede georgiske kirkesang.

back.gif (1696 bytes)