Klik - her - for at komme videre!
Til erindring og inspiration ved diverse forskellige lejligheder.
Vort udgangspunkt i forbindelse med fredagsholdets madlavning er ofte Alletiders Kogebog.


Folkestedet, et sted, hvor man får Michelin stjerner og appetit på livet !

Fredag den 10. januar mødes de fleste til fornyet madlavningssæson.
Århus Charter er kommet til at lokke webmaster lidt på afveje:

Kjeld vil i starten af januar kunne findes inden for dette afgrænsede område - i sol eller skygge!


Læg mærke til, hvor meget Jytte er vokset i den tid, som Jytte har boet hos Inger.
Fredag den 17. januar forelå der overraskende nyt om Ingers hund Jytte.


Jytte har taget navneforandring til Penny, og har det som forventet godt hos Inger.


Et cykelbud måtte hente nødvendige tvebakker hos nærliggende Rema 1000.

Tvebakkerne skulle bruges i forbindelse med Verdens nemmeste Kage, en Tvebakkekage.


Tilberedningen blev fulgt af en trappeartist, der havde været udsat for flere fald.


Uanset om disse 2 køkkenartister ligger ned eller står op, så passer de deres job.


Ja, Jørn er både her og der.


Ved serveringen viste en del af kartoflerne sig at være en smule karamelliserede.


Inger kunne til gengæld fremvise 7 perfekte spejlæg.

Så alle havde gjort sig fortjent til en Magno.

Fredag den 24 startede med forvirring i Netto

Her gik der rygter om, at der hverken skulle indkøbes is eller fløde.


Men da webmaster åbnede køleskabet stod her piskefløde fra Hobro.


Flittige hænder samledes omkring køkkenvasken.


Jørn stod med et smørret grin ved køkkenvinduet.


Spørgsmålet var nu. Ville der blive serveret Kalveculotte eller Kalvecuvette?


Desværre løb Erik ind i en arbejdsskade.

Det forhindrede dog ikke Erik i fortsat at kunne yde en hjælpende håndsrækning.


Til de ovnbagte kartofler blev der serveret hvidløgssmør og persillesmør.

Vi valgte at kalde hovedretten Kalvecuvette.


Og da vi kom til isdesserten, måtte Svend Aage indrømme, at der også var indkøbt ferskner og annanas i skiver.

Fredag den 31. januar var den store dokumentationsdag.

På trods af en ugegammel arbejdsskade mødte Erik frem med en righoldig morgenbrødsservering.


Den righoldige morgenservering satte sig straks sine spor.


På trods af Jens Hviids fravær havde sagkyndige folk besluttet sig for porresuppe med  B A C O N.


Det kan hermed dokumenteres, at det øvrige indhold i suppen var sundt.


Efter fredagen massagebehandling dukkede Jens op til både kaffe og kage.


I mellemtiden havde Svend Aage haft baconstykkerne under behandling.


Her dokumenteres det, at Kjeld fik udbytte af mandagens charmekursus.


Erik mente, at porresuppen skulle tilsættes lidt kaffefløde.


Da vi indledte suppespisningen, kunne vi ikke finde Jørn. Hvor var han henne?


Vi hilste Jørn velkommen, da han endelig kom.
Sandheden var, at han havde været på toilettet.

Om onsdagen havde jeg selv oplevet, hvordan man nåede bunden.
Se & Hør: https://vimeo.com/388046202

Fredag den 7 februar stod der haschis på programmet.
Webmaster var bange for, at det havde noget med hash at gøre.
Derfor afstod han fra at medvirke ved tilberedningen,
men han nød dog at dukke op, da haschis serveringen fandt sted.

Onsdag den 5. februar nød webmaster også at få en servering i et bevaringsværdigt
 lokale, som siden året 1931 har haft en noget omtumlet tilværelse.
Se & Hør: https://vimeo.com/389099554

Fredag den 14. februar var den store oprydningsdag.


Efter pålæg oven fra skulle vi rydde op i køleskabet.


Svend Aage rystede en olieret plasticpose og gjorde denne portion grøntsager ovnklar.

Søren bragte 6 stk. gennemstegte Tykstejsfileter til bords.


Endnu en gang havde Svend Aage haft blik for det rigtige dessertindkøb.


Inger sagde desværre nej-tak til et på alle måder favorabelt rejsetilbud.

Fredag den 21. februar startede også som en oprydningsdag.

Sådan så dele af køkkenbordet nemlig ud, da Erik mødte ind for at lave morgenkaffe til forsamlingen.


Efter nogen tids fravær så vi igen Poul, der havde taget Lis med til morgenkaffe.


Det er altid spændende i løbet af dagen at erfare, hvad der produceres i et af køkkenets mest aktive hjørne.


En af aktivisterne var stolt over at kunne præsentere en nyvasket og nystrøget arbejdsuniform.


Allerede, da Jørn var i hakkende stund, vidste han godt, hvad disse hakkede løg skulle bruges til.


De finthakkede løg skulle indgå i den fars, der skulle omvikles nogle afmålte porrestykker.


Altid flittige Erik var ved at gøre 12 stk. vandbakkelser klar til bagning.


Jens var endnu ikke dukket op, så det blev Søren, der måtte holde øje med bagværket.


Ved komfuret stod Svend Aage klar til at viderebehandle farsrullerne med porrer.


Allerede ved første åbenbaring, så vandbakkelserne perfekte ud.


Og se så, hvad der kort tid efter blev bragt til bords. U H M  !


Jo, det blev i sandhed en lækker servering.


Efter en intern operation var vandbakkelsen i høj grad serveringsklar. Det var i sandhed  G U F .

Fredag den 6. marts var i høj grad en glædens dag.


Svend Aage forhøjede glæden ved at medbringe en kær gæst, Anne Marie.


Det var  I K K E  Svend Aages fars fødselsdag, vi fejrede.


Efter et særdeles veldækket morgenbord blev der tid til en spadseretur i nabolaget.


Ved vores tilbagekomst havde Inger dækket op med velsmagende suppe og tilhørende ostebrød.


Der var i den grad grund til at hejse flaget.


 I løbet af formiddagen den 6. marts strømmede det ind med gaver, der var lidt uldne i kanten.
Onsdag den 1. april indløb der en opfordring fra fredagsmadholdets leder, et rivejern.

 
Under Corona-krisen søgte vi hver for sig at holde gryden i kog. Det var svært!
Men rivejernet holdt os i ørerne med foreløbig et forsøgsresultat, der kan ses herunder.


Kære Inger.
Hvis ikke Gastrobutikken kan give mig et forståeligt svar, må du gerne forsøge.

Herunder kan I se grafiske skildringer, som er blevet tilsendt webmaster fra Inger.
   

Skildringerne viser tydeligt, at vi fordriver tiden på vidt forskellig vis.
     

Skildringerne viser også tydeligt, at Erik også er meget flittig, selv når han ikke er i madskole.

I Påsken 2020 tænkte webmaster både på Mette og på Inger.
Lær mere om de to damer ved at klikke her.

Store Bededag 2020 kørte dele af madholdet en tur ud på landet.

Vi var alle inviteret til at dukke op på den herunder angivne adresse:


På adressen stod både værtinden og Penny klar til at byde os indenfor.

Værtinden havde sørget for indkøb af pølser, der var nogenlunde ens i begge ender.


Penny viste sig at være en usædvanlig velopdragen hundehvalp.


Her kom den handicappede fotograf til at knipse 2 gange med det samme motiv.


Inger havde på forhånd lavet en lækker rabarber crumble - med tilbehør.


Der var i den grad sørget for, at vi alle havde det godt. Så tak for't, Inger!


Ja, inden Store Bededag var omme viste der sig at være flere,
der også er glade for Inger. Det er ikke bare noget gas!

Som en slags supplement til Sonjas og Ingers invitation
kan jeg herunder vise nogle logistiske informationer:


Vi kan allerede nu glæde os til fredag den 4. september 2020, hvor vi bliver forvist til det herunder viste sted:

Vi kan også glæde os til i marts 2023 at skulle gense stedet herunder: