I Thailand med Albatros Rejser, den 19. januar 2015     

Alt åndede fred og ro ved White Sand Beach på afrejsedagen.

I udkanten af urskoven kunne man fra vejen se en abe, der holdt udkig efter turister, der måske havde så mange småpenge til overs, at de kunne købe en klase bananer hos den nærliggende skrædder.

Skrædderen solgte flere bananer, end han solgte habitter og skjorter.

Når der blev kastet bananer i området mellem vejen og urskoven, vågnede de stedlige aber til et lille gratis måltid.

 

Ved stranden tog en solbrun dansk turist sig en sidste gyngetur i den ophængte gynge -  ud for restaurant Lagoon, en restaurant, som vi havde fornøjelsen at besøge flere gange i løbet af ugen på Koh Chang.

 

>

Da vi og vores kufferter var blevet hentet på hotellet, blev vi fragtet til færgeoverfarten mellem Koh Chang og fastlandet.

Hverken færgerne eller vejen på Koh Chang kan bruges af de normalt store turistbusser.
Så mon ikke mange lokale beboere i mange år fortsat kan se frem til at skulle betjene de mange turister, der hører om, hvor skønt det er at være på Koh Chang.

Til slut en sørgelig øl historie:

I december 2000 indgik Carlsberg og det thailandske bryggeri Chang en 50/50 joint venture aftale.
Hensigten var at skabe et betydeligt bryggeri i Asien. Carlsbergs indflydelse kan ses i typografien af  Changs logo, der ligner den klassiske »Carlsberg Beer".

     

I 2005 trak Carlsberg sig ud af licensaftalen med Chang, hvilket resulterede i, at Chang krævede 2,5 milliarder US $ i erstatning. Ved den endelige løsning blev 120.000.000 US $ betalt af Carlsberg.

Med smagsprøver i pænt store flasker konstaterede flere rejsedeltagere, at Chang er en udmærket øl.